Заедно в бизнеса, заедно за обществото

2015-04-20

По повод 24 май изпълнителният директор на Спиди Валери Мектупчиян и Пол-Мари Шаван, президент на партньорите ни GeoPost SA (DPD Group), дариха комплекти българска и френска съвременна литература на български училища във Франция и училища с профилирано изучаване на френски език в България. Дарението, което е част от традиционната за компанията инициатива „Спиди дарява знание”, се осъществи под патронажа на Н.Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Република Франция и бе прието от зам.-министъра на културата Боил Банов и Милка Коджабашева, директор Дирекция Квалификация и кариерно развитие към Министерство на образованието.

„Благодаря на Спиди и GeoPost за поканата да участвам в тази инициатива, която спомага за развитието на културното и икономическото сътрудничество между България и Франция”, заяви Н.Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан.

„Впечатлен съм от бизнес модела на Спиди и традиционното им отношение към българската култура през годините”, каза г-н Банов. „Това дарение и отношение към образованието и културата освен чисто практически полезно за децата, ще им бъде и добър пример за подражание”, допълни г-жа Коджабашева.

„С нашите партньори от Спиди ще превозим най-ценната си пратка  знание, което се съдържа в книгите и ще достигне до българските деца тук и във Франция”, заяви Пол-Мари Шаван.