Спиди подкрепя и разчита на гражданския контрол над поведението на шофьорите-куриери на пътя

2015-06-14

Спиди АД е първата българска компания, която официално подкрепя и разчита на помощта на гражданското общество, за да контролира по-ефикасно дали шофьорите на служебните й автомобили спазват правилника за движение по пътищата. Това стана възможно благодарение на партньорството на компанията с популярното мобилно приложение „Гражданите” (http://www.grajdanite.bg), което позволява на всеки гражданин да снима и публикува в мрежата шофьори в нарушение на Закона за движение по пътищата.

В специално разработен портал (http://business.grajdanite.bg) мениджмънтът на Спиди ще има възможност да предприеме съответните мерки съгласно българското законодателство и правилника за вътрешния ред на компанията.

Присъединяването на компанията към проекта „Гражданите“ е естествено продължение на политиката на Спиди АД да бъде социално-отговорна компания в полза както на бизнеса, така и на гражданите и обществото.

„Социалната отговорност на Спиди е насочена не само към спонсорства и дарения за различни каузи, но и към подкрепата за решения, които подобряват средата ни за живот  екологични, научни, граждански. Подобряването на културата на пътя е един от големите проблеми на съвременното българско общество.”  казва Данаил Данаилов, член на Борда на директорите на Спиди АД.