Спиди отново спонсорира игрите по лека атлетика за ученици

2014-03-20

Като генерален спонсор Спиди награди за втора поредна година победителите в Ученическите игри по лека атлетика, организирани за юбилейния 30-ти път от Министерството на младежта и спорта и Българската асоциация спорт за учащи.

„Министерството на младежта и спорта ежегодно организира и финансира провеждането на Ученически игри за учениците от общообразователните училища в страната. Те са част от политиката ни за стимулиране и развитие на индивидуалните способности и най-вече желанието за спорт сред учениците”, заяви заместник-министърът на младежта и спорта и легенда на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев.

„Наша кауза е да подкрепяме умните, амбициозните и спортуващите деца на България. Надяваме се повече хора да обърнат внимание на ученическите игри и детския масов спорт”, каза Валери Мектупчиян, изпълнителен директор на Спиди АД. Той изрази надежда, че догодина повече сериозни компании ще стимулират ученическия спорт и ще подкрепят Министерството на младежта и спорта в усилията му да популяризира спорта сред българските деца и ученици.