Трансбалкан

Трансбалкан-Експрес [992] / Трансбалкан-Карго [993] - Сухопътни доставки на непалетизирани (пакетни)/палетизирани пратки до/от Северна Македония


Икономически ефективна услуга за доставки от/до България до/от Северна Македония.

Трансбалкан-Експрес [992] – Сухопътни доставки на непалетизирани (пакетни) пратки от врата до врата до/от Северна Македония.

До България – по заявка на получател и за сметка на получател в България.

тегло (кг) Северна Македония
цена (лв.)
до 1 кг 25.66
над 1 кг 25.66 + 3.78 за всеки следващ килограм над 1
над 1 кг 25.66 + 3.78 за всеки следващ килограм над 1

Цените са крайни, с включена такса гориво. За Северна Македония не се начислява ДДС.
Таксува се по-голямото между обемно и реално тегло на пакетите (1 m³=200 кг).Трансбалкан-Карго [993] – Сухопътни доставки на палетизирани пратки до/от Северна Македония.

До България – по заявка на получател и за сметка на получател в България.

тегло (кг) цена (лв.)
до 500 кг 328.37
до 1000 кг по договаряне

Цените са крайни, с включена такса гориво. За Северна Македония не се начислява ДДС.


Срок за доставка: До 3 работни дни за Скопие, за останалите населени места - до 4 работни дни.


Параметри: Необходимо изискване е товарът да бъде палетизиран. Посочената цена е валидна за един брой палет с размери 120 см х 80 см, височина до 180 см.

Не е позволено изпращането на пратки от частно до частно лице за Северна Македония. Възможно е изпращане само на документални пратки.

Възможна е допълнителната услуга Обявена стойност при следните условия: https://www.speedy.bg/bg/declared-value

Възможност за многопакетни пратки, като ограничението за палетни товари е 1100 кг на товарителница, а за пакетни пратки максимално допустимия брой е 10 бр.

Цената за извършване на услугата се калкулира от Спиди съобразно действителните размери на пратката,  а не съобразно посочените от заявителя на услугата, в случай че при контролно измерване бъдат установени разлики спрямо декларираните от подателя/ заявителя тегло и размери.  Ако товарът излиза от очертанията на палета, взема се предвид максималната ширина и дължина на пратката, както и реалната височина. При констатирано несъответствие със заявката, цената се прекалкулира, като разликата е за сметка на платеца на услугата.

При изпращане на повече от три палета или на палети с нестандартни размери е необходимо съгласуване на имейл international@speedy.bg.

За Северна Македония пратки под митнически контрол се доставят само до склада на митническия брокер, избран от Оператора. След освобождаване на пратката от Потребителя - получател или негов представител, Операторът осигурява доставка до адреса на получателя, без допълнително заплащане.

За пратки с митническа стойност се таксува допълнителна такса "Терминал" в размер на 30 лв. без ДДС.

Справки и запитвания, включително за цени за товари с тегло над 1100 кг:
MySpeedy;
0 7001 8001 (за абонати на фиксирани мрежи) и 1 7001 8001 (за абонати на мобилните оператори);
international@speedy.bg.