Speedy CEE Economy

Доставка на пратки от/до България до/от Източна и Централна Европа с услуга 202 Speedy CEE Economy. 

Заявка за вземане на пратки от Източна и Централна Европа до България с услуга Speedy CEE Economy

тегло (кг) ЗОНА РУМЪНИЯ
цена (лв.)
ЗОНА ГЪРЦИЯ
цена (лв.)
ЗОНА CEE
цена (лв.)
до 1 кг 6.50 8.14 11.50
до 2 кг 7.10 9.41 12.70
до 3 кг 7.72 9.41 13.88
до 5 кг 14.42 14.42 -
до 7 кг 18.18 18.18 -
до 10 кг 22.56 22.56 -
до 20 кг 29.46 29.46 -
над 20 кг 29.46 + 1.51 за всеки следващ килограм над 20 29.46 + 1.51 за всеки следващ килограм над 20 -
държава РУМЪНИЯ ГЪРЦИЯ УНГАРИЯ, ХЪРВАТИЯ, СЛОВЕНИЯ, ЧЕХИЯ, СЛОВАКИЯ, ПОЛША

Цените са крайни, с включени ДДС и такса гориво.

Срок за доставка: 2 - 5 работни дни, без деня на взимане на пратката, почивни дни и официални празници. За някои отдалечени населени места и острови е възможно удължаване срока за доставка на 6 работни дни. 
Посочените срокове за доставка за индикативни.

Параметри:

  • Максимално тегло на пакет е 50 кг с изключение на държавите Унгария, Хърватия, Словения, Чехия, Словакия и Полша, където максималното тегло на пакет е 3 кг.
  • Максимална дължина (най-големият размер на пакета) е до 175 см.
  • Таксува се по-голямото между обемно и реално тегло на пакетите (1 m³=200 кг).
  • За Румъния могат да се изпращат многопакетни пратки до 10 пакета на пратка , а за за всички останали държави е възможно изпращането само на пратки от един пакет.
  • Възможна е допълнителна опция Наложен платеж, като стойността на сумата се декларира в местната валута на държавата – получател. Превалутирането в български лева на сумите по събрани наложени платежи в чужда валута се извършва по курс купува на Райфайзен Банк в деня на изплащането им.


Отстъпки
:

  • Допълнителна отстъпка в размер на 5% от цената за пратки доставени или получени от офис на Спиди в България.
  • Допълнителна отстъпка в размер на 5% от цената за пратките се прилага и когато пратката е до поискване в офис/автомат на ДПД в Румъния. Пълният списък на офисите и автоматите в Румъния с адреси и работни времена е достъпен на https://www.dpdcollect.ro/officesmap/.
  • Допълнителна отстъпка в размер на 5% от цената за пратките се прилага и когато пратката е до поискване в офис/автомат в Гърция. Пълният списък на офисите и автоматите в Гърция с адреси и работни времена е достъпен на https://services.speedy.bg/officesmap_v2/?src=sws&countryId=300.


Обявена стойност:

Възможна е допълнителната услуга Обявена стойност за пратки от/до България до/от Източна и Централна Европа с услуга Speedy CEE Economy при максимална стойност на пратката в размер на 3000 лв. За пратки с наложен платеж до Полша, услуга Обявена стойност е задължителна.
https://www.speedy.bg/bg/declared-value


Заявка за Collection Request:
Заявки за 
вземане на пратки от Източна и Централна Европа до България с услуга Speedy CEE Economy се приемат и обработват до 15:00 ч. от понеделник до петък. Заявки, получени след 15:00 ч. се считат за получени на следващия работен ден и се обработват тогава. Адресът на изпращача се посещава от куриер в стандартно работно време до два работни дни след деня на обработване на заявката (без фиксиран час), като пратките се приемат само ако изпращачът е готов да ги предаде и ако няма разминаване в заявения и реалния брой пратки.

Опаковка: Опаковката на пратката е ангажимент на изпращача. Надеждната и подходяща опаковка е гаранция за сигурността на пратката. Запознайте се с основни правила и препоръки за опаковане на пратките.

За допълнителна информация и справки:
MySpeedy;
0 7001 8001 (за абонати на фиксирани мрежи) и 1 7001 8001 (за абонати на мобилните оператори);
international@speedy.bg